Oprichting en doelstellingen:

 

De stichting Kringloop de Kempen is opgericht in April 2000 door een kleine groep enthousiaste Veldhovenaren, die op een bewuste wijze een bijdrage willen leveren aan het behoud van een schoon milieu door hergebruik van goederen. De stichting Kringloop de Kempen heeft zich dan ook als taak gesteld: het exploiteren van een professioneel opgezette kringloopwinkel in de gemeente Veldhoven. Vanaf juni 2015 hebben wij ook een winkel in Bergeijk.

Het hoofddoel van de stichting is het inzamelen, verwerken en verkopen van afgedankte en mogelijk herbruikbare goederen. Er wordt door de stichting Kringloop de Kempen gestreefd naar optimaal hergebruik en het stimuleren van bewust afvalgedrag bij de bevolking van de gemeente Veldhoven en Waalre. Dit in samenwerking met beide gemeenten.

Een ander belangrijk doel van de stichting is het creëren van zinvol werk voor mensen die in het reguliere arbeidscircuit buiten de boot (dreigen) te vallen. De Kringloopwinkel werkt nauw samen met instanties als Stimulans, Ergon, Atlant en Salto. Daarnaast kan het voorkomen dat er tijdelijk mensen werkzaam zijn via het bureau Halt, Novadic, Raad van Kinderbescherming, Justitie en de Reclassering.

Binnen de kringloopwinkel wordt er veel werk verzet door bovenstaande medewerkers, maar ook door mensen die een zinvolle (vrije-) tijdbesteding zoeken.

Op dit moment hebben 11 van de 130 medewerkers een arbeidsovereenkomst met de Stichting. 75 medewerkers werken op vrijwillige basis en 51 medewerkers zijn via de eerder genoemde instanties bij de kringloopwinkel werkzaam.

Hier ziet u de verantwoording van onze geldstromen in een duidelijk overzicht. Euro verantwoording-5

Openingstijden

Maandag:
13.00 - 17.00 uur
Dinsdag - vrijdag:
10.00 - 17.00 uur
Zaterdag
10.00 - 17.00 uur

Ons innamestation sluit 15 minuten voor sluiting van de winkel.

Nieuwsbrief

* = verplicht veld