VELDHOVEN – Het Ronald McDonald Huis in Veldhoven kan een gift tegemoetzien van tweeduizend euro. Het bedrag is een deel van de opbrengst van de veiling die op 29 oktober werd gehouden in de winkel van Kringloop De Kempen.

Tijdens de veiling in de Kringloopwinkel kwamen zo’n 150 bijzondere kavels onder de hamer van veilingmeester Marcel Brouwer. Aan het eind van de dag bleek de opbrengst bruto zo’n elfduizend euro te zijn. Dat was ruim vierduizend euro meer dan vorig jaar. Twee mille is voor het Ronald McDonald Huis.

Kringloop De Kempen moet over de opbrengst nog btw afdragen en ook de kosten van de veiling worden ervan betaald. Wat dan overblijft, wordt in het bedrijfsresultaat van de winkel meegenomen. ,,Een aantal mensen kan hiervan volgend jaar meer uren worden ingezet”, meldt bedrijfsleider Ton Dietvorst.

De cheque van twee mille wordt donderdag 15 november in de winkel overhandigd aan Wendy van den Akker van het Ronald McDonald Huis. In dit huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het MMC.

%d bloggers like this: