Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Met z'n allen op de familie-tandem

Bij Yvonne Ruijs, administratief medewerker bij Kringloop de Kempen, hadden ze vroeger een echte tandem. “En dat was me toch tof!” vertelt ze enthousiast terwijl ze met plezier terugdenkt aan de vele fietsritjes uit haar jeugd. Onlangs kreeg de tandem een tweede leven, toen hij via haar werkgever in andere handen is overgegaan.

 

Lees hieronder verder…

Hele gezin op de tandem

Leonie, de moeder van Yvonne, heeft beperkt zicht en kan daardoor niet zelfstandig fietsen. Om toch met het gezin fietsend op pad te kunnen, viel 36 jaar geleden de keuze op een tandem: een degelijke Gazelle. “Yvonne kon net zitten, en ging mee in een kinderzitje voorop. (zie foto) Dat vond ze prachtig. Na twee jaar verhuisde ze naar het kinderzitje achterop en kon haar kleine zusje Irene voorop. Zo gingen we met het hele gezin op pad en hadden best wat bekijks”, vertelt ze enthousiast.
Toen Yvonne en Irene oud genoeg waren, gingen zij beurtelings met hun moeder op de tandem fietsen. Maar toen ze het huis uit waren, werd de tandem niet veel meer gebruikt. Hun vader kon namelijk niet meer goed fietsen.

Tweede leven via de kringloop

Leonie en haar man gaan zelf graag voor de sfeer naar Kringloop de Kempen. Toen de tuinset die ze daar aangeschaft hadden, door de Kringloop thuis werd afgeleverd, was dat het moment om de tandem mee terug te geven. De fietsenmakers van Kringloop de Kempen hebben de tandem goed opgeknapt waardoor hij klaar is voor een tweede leven. “Niet alleen hebben andere mensen er plezier van, het is ook veel beter voor het milieu om tweedehands te kopen.” zegt Yvonne hierover.
Spijt dat de tandem met alle mooie herinneringen er niet meer is, heeft Leonie niet: “Nee hoor. We hebben er goed over nagedacht en natuurlijk eerst aan onze dochters gevraagd of zij er interesse in hadden, wat niet het geval was. En fietsen deden we er toch al niet meer op. Ik heb er wat anders voor in de plaats. Ik maak nu geregeld grote wandelingen. Daar geniet ik ook echt van.”