Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Home > Over Kringloop de Kempen > Sociaal bewust

Sociaal bewust

Kringloop de Kempen is druk bezig met het verzamelen, verwerken en voor een schappelijke prijs verkopen van overtollige, goede spullen. Maar ons kringloop-hart gaat vooral sneller kloppen voor mensen!

  1. Voor mensen die we graag en vriendelijk te hulp schieten bij het ontspullen: van een enkele vaas, een stapeltje goede kleren of een hele inboedel.
  2. Voor mensen die hier als vrijwilliger belangeloos bergen werk verzetten en die hier een zinvolle daginvulling vinden.
  3. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die hier begeleiding, structuur en een nuttige dagbesteding vinden.
  4. Voor mensen die hier in een veilige omgeving hun draai vinden en voor wie we een weg banen naar een ‘gewone’ baan.
  5. Voor onze enthousiaste medewerkers die hier een fijne werkplek hebben.
  6. Voor de duizenden mensen die hier wekelijks over de vloer komen om iets te brengen of te kopen: de gunners en ontdekkers. Zij zorgen er daadwerkelijk voor dat spullen een tweede leven krijgen en wij samen goed kunnen doen voor mens en milieu.

Dagelijks begeleiden we met veel plezier en resultaat medewerkers en arbeidsparticipanten die dat nodig hebben. Van mensen met een beperking die via Severinus hier vol enthousiasme nuttig bezig zijn, tot jongeren die in het kader van Halt en ook als stagiaire iets kunnen (af)leren. We zien dat het werkt. Door mee te draaien in onze winkels, krijgen mensen een werkritme, krijgen ze collega’s en voelen ze zich nuttig. Hun zelfvertrouwen groeit en dat werkt ook door in hun dagelijks leven. Ten slotte werken er bij de kringloop ook nog zo’n 60 verschillende vrijwilligers die een of meerdere dagdelen per week uiteenlopende werkzaamheden komen verrichten.

Kringloop de Kempen geeft mensen een (tweede) kans, mensen die door hun achtergrond of handicap moeilijk kunnen meedraaien in het reguliere arbeidsproces. Dit maakt Kringloop de Kempen een erg sociaal bedrijf waarin iedereen mee telt: onze medewerkers, onze vrijwilligers, onze deelnemers en arbeidsparticipanten en natuurlijk onze gunners en ontdekkers. Voor ieders bijdrage zijn we enorm dankbaar. Het voelt namelijk goed dat we dit mooie mensenwerk samen kunnen doen én tegelijkertijd samen goed bezig zijn voor het milieu.

Daarom: Kringloop de Kempen, daar heb je wat voor over!