Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Home > Over Kringloop de Kempen > Over ons

Over ons

“We gaan iets bijdragen aan de verbetering van het milieu!”, zo bedacht een klein groepje enthousiaste Veldhovenaren. Ze voegden de daad bij het woord en zetten in 2000 in Veldhoven Stichting Kringloop de Kempen op poten. Tot op de dag van vandaag dragen we bij aan het milieu door bruikbare spullen een tweede leven te geven. Toch zijn we niet een spullen-bedrijf. Ja, we verkopen ze wel, maar in de kern zijn we een organisatie van en voor mensen. Ons kringloop-hart gaat daar sneller van kloppen. Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen, waar je ook vandaan komt en hoe je situatie ook is.

Vandaar dat het kleinschalige initiatief is uitgegroeid tot een professionele organisatie met een vrijwillig bestuur, met meerdere winkels, met een steeds groter aantal samenwerkingen en met diverse keurmerken die de professionaliteit van deze milieubewuste en sociale koers onderstrepen. Wekelijks zetten zich hier zo’n 180 mensen voor in!

Maar zonder al die sympathieke mensen die ons hun goede, overtollige spullen gunnen – we noemen ze liefkozend onze ‘gunners’ – én de mensen die daaruit de mooiste spullen vinden – onze ‘ontdekkers’ – zou de hele kringloop-molen niet draaien. Samen met deze trouwe groep gunners en ontdekkers kunnen we de wereld een stukje groener en socialer maken. Hoe mooi is dat?

Heb je iets over voor mens en milieu?

kom langs, mail of bel 040 254 43 34