Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Home > Over Kringloop de Kempen > Over ons > Medewerkers > Vrijwillig bestuur

Vrijwillig bestuur

Desgevraagd vertellen de bestuurders van Kringloop de Kempen, waarom zij zich vrijwillig voor deze stichting inzetten.

Even voorstellen…

Bestuur Kringloop de Kempen met v.l.n.r. Roland Otto, Piet Wijman,  Monique van Zutphen, Jan Sengers en Hein van der Reijden

Lees hieronder meer over ons vrijwillig bestuur…

Monique van Zutphen – voorzitter

Luchtverkeersleider (gepensioneerd)

“Een organisatie midden in de maatschappij, met een sociaal-maatschappelijk karakter en een zakelijke kant, dat is waarom deze bestuursfunctie mij aantrekt. Met als uitdaging: een professionele bedrijfsvoering met stabiele groei om zo veel mogelijk mensen een kans te geven te participeren in de samenleving. Met veel respect zie ik hoe er gewerkt wordt en welke resultaten er geboekt worden. Met een deskundig bestuur te mogen werken en samen de juiste weg te kiezen, geeft een positieve impuls. Het geeft zoveel meer voldoening dan werken in een ‘gewoon’ bedrijf. Dit samen-gevoel geeft mij een blij gevoel.”

 

Jan Sengers – portefeuille personeel

Bedrijfsdirecteur Sociaal Werkbedrijf (gepensioneerd)

“Vanuit mijn voormalige functie als bedrijfsdirecteur van een Sociaal Werkbedrijf, ben ik al jaren nauw betrokken bij de tewerkstelling van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De doelstellingen van Kringloop De Kempen op het gebied van maatschappelijk ondernemen, duurzaamheid en arbeidsintegratie spreken mij erg aan. Ik wil hieraan als bestuurslid graag mijn steentje bijdragen.”

 

Roland Otto – portefeuille ondernemen

Gebiedsregisseur bij Woonstichting ‘thuis

“Kringloop heeft mij altijd geboeid; in het verleden ben ik daar al ooit als vrijwilliger enige jaren bij betrokken geweest. Van nature ben ik een persoon met een brede maatschappelijke belangstelling. Ik werk al meer dan 20 jaar in de woningcorporatie-wereld in Eindhoven en omgeving. Samen met het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Kringloop de Kempen mag ik me sinds juni 2020 inzetten om spullen, maar zeker ook mensen een tweede kans te geven. Op die manier bijdragen aan een beter leefmilieu en aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen gaat mij veel voldoening geven.”

 

Piet Wijman – secretaris

oud-wethouder Gemeente Veldhoven o.a. voor financiën en duurzaamheid 

“Mooi om te zien hoe Kringloop de Kempen zich inzet voor zowel mens als omgeving: belangrijke zaken voor nu en in de toekomst. De stichting biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen en zelfs een betaalde baan te krijgen. En door het inzamelen van allerlei gebruikte goederen, die worden verkocht of waarvan de grondstoffen worden hergebruikt, wordt de belasting voor het milieu zoveel mogelijk beperkt. Het is mooi dat ik mijn tijd en ervaring mag inzetten om aan de doelstellingen van Stichting Kringloop De Kempen bij te dragen.”

 

Hein van der Reijden – portefeuille financiën

Internist en directeur ZuidZorg (gepensioneerd)
Voorzitter Raad van Advies van Fontys opleiding gerontologie (beleid voor de gezonde oudere)

“Ik ben na mijn pensionering vanuit mijn interesse in people, power, planet o.a. begonnen bij Kringloop De Kempen. Wat mij daar bijzonder boeit is de maatschappelijke drijfveer die op unieke wijze twee doelen verbindt en nastreeft. Enerzijds de mens en anderzijds de omgeving, beide bepalend voor het welzijn van ons en van toekomstige generaties. Mooi hoe alle betrokkenen bij de organisatie met elkaar omgaan en vanuit een gedragen WIJ-gevoel zich dagelijks daarvoor inzetten.”