Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Nieuwe Kringloopwinkel in Eersel

Met ingang van 17 januari 2022 is Eersel een kringloopwinkel rijker. Op die dag verrichtte Wethouder Eric Beex, van duurzaamheid en milieu, de officiële opening van een nieuwe vestiging van Kringloop de Kempen. Deze is gevestigd aan de Lindestraat 49 in Eersel (het voormalige Aldi-pand).

Zijn reactie tijdens de opening van de nieuwe kringloopwinkel die druk bezocht werd: “Ik ben er superblij mee, het is echt een aanwinst op de bestaande structuren die de gemeente Eersel al heeft, zoals de milieustraat en verenigingen die jaarlijks rommelmarkten organiseren. Deze winkel is zes dagen in de week open. Het biedt milieuwinst en een fijne werkplek voor mensen met afstand tot de afstandsmarkt.”

“Er is duidelijk behoefte aan een kringlooporganisatie in Eersel”, aldus bedrijfsleider Ton Dietvorst. “We zagen in onze huidige vestigingen steeds meer klanten en aanbod van spullen uit Eersel. En hier in Eersel stonden tijdens de voorbereidingen al geregeld mensen aan de deur.” Uitbreiding met een vierde vestiging in de Kempengemeenten past precies in de ambitie van Kringloop de Kempen, die al vestigingen heeft in Veldhoven, Bergeijk en Waalre.

Vrijwilligers welkom!

Omdat deze kringlooporganisatie met name draait op de inzet van vele vrijwilligers, is zij voor de nieuwe vestiging nog op zoek naar mensen die het kringloopbedrijf een warm hart toedragen. Bij interesse kan men contact opnemen via 040 – 254 43 34 of even binnenlopen aan de Lindestraat.

Bij Kringloop de Kempen in Eersel kan men niet alleen duurzaam shoppen, maar ook goed bruikbare, kleinere spullen inleveren.