Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

“Als ik iets tussen mijn vingers krijg dat mooi is, dan pimp ik het."

Als vrijwilliger van Kringloop de Kempen voelt Irene Wijnands zich vaak als een kind in een snoepwinkel. Haar creativiteit is onuitputtelijk en ze heeft een onbedwingbare behoefte om altijd wel ‘iets te maken’ van tweedehands spulletjes. “Ja, als ik iets tussen mijn vingers krijg dat mooi is, dan pimp ik het”, aldus de creatieveling die als vrijwilliger zijden bloemen onder haar hoede heeft.

Lees hieronder verder…

Verzot op tweedehands

Via haar man Theo belandde Irene bij Kringloop de Kempen. Hij is vrijwilliger van het eerste uur, zat eerst in de computers en controleert nu binnengekomen fototoestellen. Ook maakt hij soms foto’s voor de organisatie zelf. “Ik ging vaak met hem mee omdat ik helemaal verzot ben op tweedehands spullen”, vertelt Irene, die 21 jaar lang een goedlopende, biologische kapsalon aan huis had.

Bierdopje

Creativiteit kreeg Irene met de paplepel ingegoten in Duitsland, waar haar wiegje stond. Haar moeder was heel handig met naaimachine, breinaalden en verfkwast en haar vader was heel muzikaal, net als Irene zelf. Ze speelt keyboard en accordeon en componeert ook zelf. “Dat pimpen vind ik heerlijk om te doen. Het is ontspannend en rustgevend”, schetst ze haar passie die officieel 3D mixed media heet. Vanuit een basisstuk – een schilderij of bijvoorbeeld een grote barometer – gaat ze aan de slag. “Met een bakje met allemaal ‘rommeltjes’ begin ik gewoon. Ik plak en plak en plak en doe eigenlijk maar wat. Ik denk er niet bij na en dan gaat het vanzelf. Kijk hier zit een bierdopje”, zegt ze wijzend op een van haar 3D-schilderijen.

Steampunk

Irene maakt haar creaties in ‘Steampunk’-stijl, waar tandwielen en fietskettingen een grote rol spelen. Maar ze houdt ook van vlinders en engeltjes. Ze combineert het allemaal in haar werk, als het maar tweedehands is. Zelfs de verfspray maakt ze onder andere van ecoline en ook het liefst van de kringloop.

Op 3D mixed media, wat intussen al 10 jaar Irene’s passie is, is ze nog lang niet uitgekeken. “Ik gooi niks weg, zoals wel te zien is, en ik heb voldoende materiaal voor de komende tien jaar”, lacht ze. “Ik ga er mee door zo lang ik leef, want er blijven steeds maar nieuwe ideeën komen.”

 

Show jouw pimp-creatie!

 

Ben jij ook zo creatief met kringloop-materialen? Laat het ons weten en inspireer anderen. Wie weet zetten we jouw creatie ook in het zonnetje!

Stuur ons een foto van je creatie via info@kringloopdekempen, onderwerp: ‘pimp-creatie’, voorzien van je naam en telefoonnummer.