Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Een 'Skon sausje' door samenwerking

Wat hebben Vitalis Atelier Skon en Kringloop de Kempen in Veldhoven gemeen? Duurzaamheid en oog voor menselijk talent! Tijdens haar zoektocht naar materialen, raakte Sylvia van Aggel, initiatiefneemster van Vitalis Atelier Skon met Erwin van Eerd aan de praat. Hij is operationeel manager bij Kringloop de Kempen. Een samenwerking was het resultaat: Vitalis Atelier Skon krijgt bruikbare restmaterialen waarmee (wijk)bewoners rond of van woonzorgcomplex Berckelhof in Eindhoven aan de slag gaan. Het kunstzinnige resultaat wordt vanuit een speciale vitrine in Veldhoven verkocht. Andersom worden spullen die overblijven van de rommelmarkt bij locatie Berckelhof weer naar Kringloop de Kempen gebracht. Een hele fijne wisselwerking dus!

Lees hieronder verder…

Kunstzinnige broedplaats

Vitalis Atelier Skon is een creatieve broedplaats op de locatie WoonincPlusVitalis Berckelhof in Eindhoven die is gestart om het afval in de wijk tegen te gaan. Bewoners en wijkbewoners toveren recyclebare materialen om tot kunstwerken en producten. De (wijk)bewoners bepalen zelf met welke materialen ze aan de slag gaan en welke producten en kunstwerken hiervan worden gemaakt. Zo kunnen ze hun talenten optimaal benutten. Ook dat hebben Vitalis Atelier Skon en Kringloop de Kempen gemeen, zo legt Erwin uit: “Door goed te kijken naar welke werkzaamheden bij iemand passen, staan mensen in hun kracht. De een wil zijn Nederlands verbeteren en doet dit door klanten te helpen, de ander is ontzettend goed in lassen en zorgt zo dat producten weer op en top zijn.”

Skon sausje

“Toen ik Erwin vertelde over de mooie dingen die we maken, was hij meteen enthousiast”, vertelt Sylvia. “Erwin vroeg toen of we onze producten wilden verkopen bij Kringloop de Kempen. Uiteraard willen we dat! Daarvoor staat er inmiddels een mooie vitrine met onze producten”, vervolgt Sylvia. Ze mag regelmatig even een kijkje nemen in het magazijn van de kringloop. Als Sylvia producten vindt die bruikbaar zijn voor Vitalis Atelier Skon mag ze deze zo meenemen. Hiervan maken de deelnemers dus nieuwe producten met een ‘Skon sausje’.