Gedreven
John voelt zich al helemaal thuis op deze werkplek. “Ja, het gaat goed. Het klikt met het team. Maria, die hier mijn rechterhand is, heeft aan een half woord genoeg. Dat werkt zo fijn. En gelukkig krijg ik alle ruimte om mijn ding te doen.” Dat komt mooi uit want hij heeft veel zin om er méér uit te halen. “Dit is al echt mijn ‘winkeltje’, dat ik graag af en toe ‘verbouw’. Hier blijft nooit iets langer dan een maand of anderhalf staan.” Hoewel hij pas om 9 uur hoeft te beginnen, staat hij drie keer per week om 8 uur op de stoep in Veldhoven. “Dan heb ik de eerste keus bij het ‘shoppen’ voor mijn winkel”, aldus de gedreven filiaalleider, die elke week boven zijn geplande omzet probeert uit te komen.
Goede doelen
“Weggooien is geen optie, dat is mijn motto. Maar aan de andere kant is het jammer dat mensen een kringloop soms zien als legale dumpplaats. Oud ijzer en defecte elektrische apparaten zijn trouwens wel welkom. Maar elk tientje dat wij bij de stort moeten afrekenen, gaat ten koste van de goede doelen die wij ondersteunen”, legt John uit.
Guus Meeuwis
Via zijn ‘bijbaan’ als ober in De Verlenging in het PSV-stadion, leerde hij Erwin van Eerd kennen, die operationeel manager is bij Kringloop de Kempen in Veldhoven. Zo is het balletje gaan rollen toen deze baan vrijkwam. Voor zover het lukt, blijft John Kringloop de Kempen combineren met De Verlenging, waar hij af en toe in het weekend en bij feesten werkt. Want zijn liefde voor horeca zit diep. Dat begon al met een bijbaantje op zijn 13e, het zorgde dat hij twee eigen cafés had en bracht hem naar Spanje, waar hij 7,5 jaar in de horeca actief was.