Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

"Het is een sport om het extra aantrekkelijk te maken voor klanten"

Ondanks dat hij niet écht iets had met kringloop, is Eindhovenaar John van Overveld (56) sinds begin dit jaar filiaalleider van Kringloop de Kempen in Waalre. Zijn loopbaan bracht hem al op hele verschillende plekken: in de horeca, in de dementerenden zorg en als conducteur op de trein. De rode draad: mensen. “Ik moet echt tussen de mensen zijn en zit zo min mogelijk op kantoor. Het is voor mij een sport om het hier zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de klanten en mooie spullen neer te zetten.”

 

 

 

 

Lees hieronder verder…

Gedreven

John voelt zich al helemaal thuis op deze werkplek. “Ja, het gaat goed. Het klikt met het team. Maria, die hier mijn rechterhand is, heeft aan een half woord genoeg. Dat werkt zo fijn. En gelukkig krijg ik alle ruimte om mijn ding te doen.” Dat komt mooi uit want hij heeft veel zin om er méér uit te halen. “Dit is al echt mijn ‘winkeltje’, dat ik graag af en toe ‘verbouw’. Hier blijft nooit iets langer dan een maand of anderhalf staan.” Hoewel hij pas om 9 uur hoeft te beginnen, staat hij drie keer per week om 8 uur op de stoep in Veldhoven. “Dan heb ik de eerste keus bij het ‘shoppen’ voor mijn winkel”, aldus de gedreven filiaalleider, die elke week boven zijn geplande omzet probeert uit te komen.

 

Goede doelen

 

“Weggooien is geen optie, dat is mijn motto. Maar aan de andere kant is het jammer dat mensen een kringloop soms zien als legale dumpplaats. Oud ijzer en defecte elektrische apparaten zijn trouwens wel welkom. Maar elk tientje dat wij bij de stort moeten afrekenen, gaat ten koste van de goede doelen die wij ondersteunen”, legt John uit.

 

Guus Meeuwis

 

Via zijn ‘bijbaan’ als ober in De Verlenging in het PSV-stadion, leerde hij Erwin van Eerd kennen, die operationeel manager is bij Kringloop de Kempen in Veldhoven. Zo is het balletje gaan rollen toen deze baan vrijkwam. Voor zover het lukt, blijft John Kringloop de Kempen combineren met De Verlenging, waar hij af en toe in het weekend en bij feesten werkt. Want zijn liefde voor horeca zit diep. Dat begon al met een bijbaantje op zijn 13e, het zorgde dat hij twee eigen cafés had en bracht hem naar Spanje, waar hij 7,5 jaar in de horeca actief was.

“Het is extra speciaal om te oberen tijdens de concerten van Guus Meeuwis. En vooral bij de after-party, waar Guus nog eens een flink feestje bouwt met zijn familie, vrienden en de nodige BN’ers”, lacht John. “Jammer dat er volgend jaar een einde aan deze concert-reeks met een zachte G komt.”

 

Nieuwe collega’s welkom

 

“Ik heb veel banen gehad, maar ben wel klaar met dat gehop en hoop hier tot mijn pensioen te werken. We vormen een heel leuk team, met ieder zo zijn eigen specialisme. Maar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers zijn altijd heel welkom. Zoals bijvoorbeeld voor werk aan de kassa en bij de inname van kleding voor onze uitgebreide afdeling waar vaak merkkleding te vinden is.

Interesse? Meld je aan bij John. Bel: 040-254 43 34 of kom langs in de winkel aan de Burgemeester Mollaan 50)