Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

"Het is hier een beetje een gevoel van thuiskomen"

De 30-jarige Tessa van der Aalst werkt sinds begin 2022 bij Kringloop de Kempen in Eersel.
Met veel plezier is ze actief bij de kledingafdeling. “Dat was wat ik met name wilde toen ik hier solliciteerde als vrijwilliger”, aldus Tessa. Ze reageerde op een advertentie, kwam op gesprek en kon eigenlijk al meteen de volgende dag aan de slag.

 

 

 

Lees verder…

“Mijn moeder werkt in de Wereldwinkel en ik zag hoe leuk dat was. Ik wilde niet meteen in dezelfde winkel gaan werken, maar hoe leuk dat toen Kringloop de Kempen op mijn pad kwam”, vertelt ze enthousiast. Ze begon er met 2 dagdelen, nu is ze 3 dagdelen aan het werk.

Prijzen

Haar hoofdtaak is kleding: bij de binnengebrachte kleding zoekt ze uit wat goed genoeg is om de winkel te hangen. Vervolgens prijst ze deze kledingstukken, hangt zo op een hanger en zorgt dat ze in de winkel komen. “Kleding prijzen is makkelijk omdat er lijsten zijn met richtprijzen. En merkkleding is dan wat duurder”, legt ze uit.

Opluchting

Tessa kan minder goed met druk omgaan en heeft wat minder energie. Dat maakt het lastig om regulier werk te doen.  Ze zat op het MBO, op de secretaresse-opleiding. “Maar dat werkte niet echt omdat ik uitviel. Het is een hele opluchting dat ik in aanmerking kwam voor een uitkering, omdat ik werd afgekeurd.”

Tegen de vlakte

Buiten deze werkzaamheden, staat Tessa ook nog achter de kassa. “Die afwisseling maakt het extra leuk”, vertelt ze. Ook zijn er af en toe teamvergaderingen, waar de nieuwste ontwikkelingen aan bod komen. “Zoals het nieuws dat we dit pand aan de Lindestraat eind van het jaar moeten verlaten. Het gaat tegen de vlakte voor de bouw van woningen of appartementen. Er is al een andere locatie in Eersel in zicht waar we dan met ingang van 2023 zullen zitten.”

Drijfveer

“Wat het werk vooral zo leuk maakt, zijn de mensen die je op deze manier makkelijk leert kennen”, vertelt Tessa. “Dat sociale aspect was voor mij wel dé drijfveer om hier te komen werken.” Zelf koopt Tessa ook geregeld spulletjes in de winkel. “Ik heb hier natuurlijk de eerste keus en ook aardig wat korting. Sinds ik hier werk, koop ik bijna geen kleren in een ‘gewone’ winkel.”
Ze kreeg ook meer zin om andere kringloopwinkels te bezoeken. Daar gaat ze dan meteen naar de kledingafdeling: “Om te kijken wat voor prijzen ze hanteren, en om er wat te scoren natuurlijk”, lacht ze.

Thuiskomen

“Ik vind het oprecht heel erg leuk om hier te werken en wil dat nog wel een hele tijd doen.  Als ik thuiskom ben ik echt moe, maar het geeft veel voldoening. Door de fijne sfeer heb ik het heel erg naar mijn zin. Je kent elkaar goed. Het is een beetje een gevoel van thuis komen. Dat is superleuk.”