Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

NS-conductrice ontstresst bij Kringloop de Kempen

Mariska (49), die al 25 jaar conductrice is bij de NS, kun je met recht een trouwe en welgeziene klant noemen. Ze komt sinds enkele jaren wekelijks na haar werk over de vloer bij Kringloop de Kempen in Waalre. Het is een tussenstop op weg naar huis in België. Voor haar is het een manier om te ontstressen van haar werk. Haar blik is vooral gericht op merkkleding: “Daarin is deze Kringloopwinkel heel goed en echt een uitzondering ten opzichte van andere winkels”, vindt Mariska. “Ik heb intussen wel méér dan genoeg en kan onderhand zelf een kringloopwinkel beginnen,” lacht ze.

 

 

Lees hieronder verder…

 

 

 

 

 

Glimlach

In haar NS-uniform is Mariska een opvallende en vrolijke verschijning. Met de medewerkers van de Kringloopwinkel heeft ze een warm contact. Door haar spontaniteit maakt ze sowieso makkelijk contact, wat op de trein goed van pas komt. “Als dat nodig is, spreek ik mensen aan op hun gedrag, maar ik doe dat altijd met een glimlach. Ik spreek vanuit mezelf, denk in oplossingen en breng rust in situaties”, legt ze uit. “Op die manier is dit werk hartstikke leuk. Niet voor niks dat ik dit al 25 jaar doe.”

Carnaval

Ze draagt haar uniform met trots, ook onderweg van en naar haar werk. Toen ze een keer tijdens carnaval in een carnavalswinkel in Eindhoven was, werd ze aangesproken door winkelend publiek: ‘waar ze dat leuke pakje konden vinden’. “Toen zei ik: daar in die gang achter in de hoek”, grinnikt ze.

Dierenvriend

Mariska, die eigenlijk dierenarts-assistente had willen worden, is een echte dierenvriend. Thuis heeft ze wel 70, veelal opgevangen, dieren. Zoals eenden, ganzen, nandoes, kippen, duiven, een hamster en een kat. Naast haar 32-urige werkweek werkt ze een dag in de week als vrijwilliger bij een dierenopvang. “Ja, dat vind ik echt zo leuk!”, klinkt ze enthousiast.

Scoren

In de Kringloopwinkel heeft Mariska ook oog voor andere dingen dan kleding, zoals een leuk kistje of doosje die ze als ‘verpakking’ gebruikt voor een cadeautje. “Laatst had ik een bloempot nodig. Dan kijk ik toch eerst even hier.” De kleding die ze koopt is altijd voor haarzelf. Haar twee dochters van 20 en 13 kopen zelf hun kleding. “Maar ik heb ze wel een keer hier mee naar toegenomen. Ook zij vinden het heel leuk om op deze manier mooie kleding te scoren.”