Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Voedselbanken in regio ontvangen gift

De Voedselbanken in Veldhoven, Bergeijk, Waalre en Bladel (voor Eersel) ontvingen onlangs van Kringloop de Kempen een geldbedrag van € 1.000. Deze kringlooporganisatie ondersteunt jaarlijks maatschappelijke lokale organisaties. Daarnaast ontvangen elke klant van deze Voedselbanken en zijn/haar gezinsleden een Kringloop-cadeau-cheque van € 10. Het geeft hen de mogelijkheid om naar eigen inzicht ook non-food artikelen te kopen. Het zijn dure tijden waarin steeds meer mensen een beroep doen op de voedselbank.

Bedrijfsleider Ton Dietvorst onderbouwt de schenking: “Het is één van de doelstellingen van Kringloop de Kempen om iedereen mee te laten doen in de maatschappij. Vooral mensen die een steuntje in de rug verdienen. Hen willen wij op deze manier ondersteunen.”

De missie van de Voedselbank is om levensmiddelen en persoonlijke verzorgingsmiddelen aan de mensen in hun verzorgingsgebied te verstrekken die het financieel even niet redden. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.